Grand Blues Festivalilla 2023 vahva pohjoismainen ohjelmisto

Grand Blues Festivalilla 2023 vahva pohjoismainen ohjelmisto

Perinteikäs Grand Blues Festival järjestetään Lahdessa lauantaina 15. huhtikuuta.

Festivaalin pohjoismainen esiintyjä on Knock-Out Greg & The Scandinavian Blues Flames. Kotimaisen panoksen antavat Unna & Helge Tallqvist Band sekä Dr. Johnin ohjelmistoon heittäytyvä Tri Tolvanen & Gris Gris Receivers.

Tapahtumapaikkana on Möysän musaklubi eli Mössö. Festivaalin nimi juontaa alkuajoilta, jolloin se järjestettiin Kauppahotelli Grandissa Lahden keskustassa.

Ruotsalaisen Greger ”Knock-Out Greg” Anderssonin (laulu, huuliharppu, kitara) johtamassa kokoonpanossa pianistina toimii Fredrik von Werder, joka on tuttu niin Trickbagista, The Beat from Palookavillesta kuin Ruotsin blueslegenda Sven Zetterbergin bändistä. Lars Näsman soittaa bassoa ja Marcus Andersson rumpuja.

Lisää pohjoismaista voimaa Scandinavian Blues Flamesiiin tuo suomalainen huippukitaristi Tomi Leino.

Perinteikkään Chicago-bluesin nimeen vannova Helge Tallqvist on nostanut bändinsä keulilta monta laulajaa laajaan tietoisuuteen. Kun yhtyeen laulajana oli Ina Forsman, keikkoja riitti Kalifornian suurfestareille asti. Nyt solistina kuullaan Unna Kortehistoa.

Kuuntele bändin veto ”Never Give Up”:

Tallqvistin bändien laulusolistit ovat osaltaan tuoneet bluesia nuoremmankin yleisön tietoisuuteen.

– Se on seikka, joka ilahduttaa. Iän myötä suuremmat kokonaisuudet merkitsevät enemmän, jos omaa egoa on saanut riittävästi tyydytettyä. Bluesin vieminen myös nuoremmalle sukupolvelle näyttäisi olevan nykyinen missioni, Tallqvist sanoi Blues-Finland.comille.

Unnan ja Helgen lisäksi kokoonpanossa Mössön stagella vaikuttavat Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juppo Paavola (rummut).

New Orleansin konitohtori Dr. Johnin (1941–2019) ainutlaatuinen musiikkiperintö elää – sen varmistaa bluespianisti ja -tulkitsija Ville ”Tohtori” Tolvanen. Tolvanen kavereineen sekoittaa gumbon, jossa maistuu kaikki funkista bluesiin, jazziin, boogie woogieen ja psykedeeliseen rockiin.

Grand-sessiossa Tolvasen (piano, laulu) kanssa soittavat Jari Kankare (saksofoni), Mari Vuolahti (trumpetti), Simo ”Sörsselssön” Salmela (kitara), Antti Akkanen (basso) ja Matt Beardson (rummut).

Viime keväänä Grand Blues Festival juhlisti 20-vuotista taivaltaan. Tapahtumaa järjestää Lahden Blues Mafia -yhdistys. Katso lisää yhdistyksen verkkosivuilta ja someprofiilista.

Grand Blues Festival 2023, Lahti

Knock-Out Greg & The Scandinavian Blues Flames
Unna & Helge Tallqvist Band
Tri Tolvanen & Gris Gris Receivers

Aika: lauantai 15.4. noin kello 20 alkaen

Paikka: Möysän musaklubi

Ennakkoliput: Tiketti