Kadonneen kapakan etsintää ja tarpeettomia riskejä – Jantso Jokelinin soolobluesdebyytti ilmestyi

Kadonneen kapakan etsintää ja tarpeettomia riskejä – Jantso Jokelinin soolobluesdebyytti ilmestyi

Jantso Jokelin on julkaissut ensimmäisen sooloblueslevynsä. Se sai nimen Silver Lining.

Silver Lining on EP-mittainen tuotos, ja se ilmestyi perjantaina 20. tammikuuta Spotifyssa. Kuuntele maistiainen:

Jokelin juhlistaa julkaisua torstaina 26. tammikuuta Helsingin Tehnossa järjestettävällä keikalla, jolla esiintyy myös virolaisartisti Andres Roots.

Uutuudestaan Jantso Jokelin kertoo, että se sisältää viiden kappaleen verran melankolisen kuulasta, resonaattorikitaran ja huuliharpun säestämää akustista bluesia.

– Tarinoissa etsitään kadonnutta kapakkaa, otetaan tarpeettomia riskejä ja vetäydytään takaisin yksityisyyteen. Ilta vaihtuu yöksi, muistot sekoittuvat näkyihin ja unohdetut jumalat piirtävät horisonttiin hopeisen viivan, Jokelin kuvailee.

Silver Lining sai alkunsa koronaviruspandemian alkuvaiheissa hiljaisessa yksiössä heränneestä mielenkiinnosta levyttää joitakin vuosien varrella kehiteltyjä folkhenkisiä bluessävellyksiä. Kokonaisuus nauhoitettiin lopulta Tampereen Herrainmäellä syyskuussa 2022.

Kaikki sävellykset, tekstit, kitarat, huuliharppu, laulu ja perkussiot ovat Jokelinin käsialaa. Levyn ainoa vierailija on Old Banjo Roll -raidalla banjoa soittava Ville Salonen.

– Hänen kanssaan olen tehnyt yhteistyötä viime vuodet myös sisareni, laulaja-lauluntekijä Liila Jokelinin yhtyeessä, lavalla ja levyillä.

– Old Banjo Rollin lyriikoissa muistellun bluesbaarin väljänä esikuvana on muuten toiminut Tampereen legendaarinen ravitsemusliike ”Bluesbaari” eli Gobi Desert Canoe Club, ehkä Suomen aidoin juke joint -tunnelmainen mesta, joka oli Tampereen-vuosieni tärkeä henkireikä ennen kuin lopetti, artisti taustoittaa.

Jokelin huomauttaa, että banjobiisin lyriikoissa on otettu vapauksia muun muassa paikan siisteystason ja savuisuuden kuvailun suhteen, ja kappale on sitä myöten siirtynyt tukevasti fiktion maailmaan.