Uusi rytmimusiikin klubisarja Kuopioon

Uusi rytmimusiikin klubisarja Kuopioon

Savon musiikkiaktiivit ovat perustaneet Kuopioon klubikeikkojen sarjan, joka käynnistyy bluesvoittoisesti.

Ohjelmaravintola Maxim Kuopion kevätkausi tarjoaa juurevan rytmimusiikin ystäville upouuden kohtauspaikan. Maxim Rytmiklubilla kuullaan kerran kuussa nimekkäitä vierailijoita sekä paikallisia kokoonpanoja.

Ensimmäiset varmistuneet esiintyjät kuuluvat kotimaisen bluesin ykkösketjuun: Jo’ Buddy, Knucklebone Oscar ja Pepe Ahlqvist.

Klubia isännöi Maxim Rytmiklubi House Band, jonka vetovastuussa ovat Jarkka Rissanen ja Dave Forestfield. Rytmiklubin kolmantena seremoniamestarina toimii Olavi Rytkönen.

– Kuopiosta on puuttunut juurimusiikin oma klubi, ja yksi tärkeä syy on ollut sopivien tilojen puute. Ohjelmaravintola Maximin tilat on monella keikalla testattu ja todettu kaikin puolin loistaviksi, klubin työryhmä kertoo tiedotteessaan.

– Kun vielä Maximin väki ilmoitti halukkuutensa nimenomaan tällaiseen klubitoimintaan, emme aikailleet, puuhaajat lisäävät.

Ensimmäinen Maxim Rytmiklubin kokoontuminen on lauantaina 10. helmikuuta, ja debyyttiä vietetään railakkaalla Mardi Gras -teemalla.

– Vieraaksi saapuu New Orleansin rytmien todellinen asiantuntija Jo’ Buddy, joten luvassa on alusta lähtien kovaa ajoa. Myös kevään muille klubeille on tulossa kiinnostavia vieraita valtakunnan rytmimuusikoiden eturivistä, työryhmä lupailee.

Jo’ Buddy tekee nykyään valtaosan keikoistaan ulkomailla eri kokoonpanojen kanssa ja asuu pääosin Lontoossa.

Maaliskuun 30. päivänä vieraaksi saapuu energisestä rokkauksestaan ja villistä lavashow’staan tunnettu Knucklebone Oscar. Toukokuun 4. päivänä Maximissa esiintyy suomibluesin todellinen uranuurtaja Pepe Ahlqvist.

Klubi-iltojen ohjelma täydentyy kevään mittaan. Kesätauon jälkeen rytmiklubi-illat jatkuvat syksyllä.

Jarkka Rissanen ja Dave Forestfield

Kuopion kauppatorin pohjoiskulmassa Haapaniemenkadulla sijaitsevan Maximin ovet aukeavat jo kello 17. Illan voi startata aulabaarissa. Kello 19 Rytmiklubi House Band (tai muu paikallinen kokoonpano) soittaa salin puolella yhden setin. Tauon jälkeen illan vieraileva artisti esiintyy House Bandin kanssa.

– Luvassa on monenlaisia musiikillisia yllätyksiä ja koukkauksia tutun ja totutun ulkopuolelle, Maxim Rytmiklubin järjestäjät sanovat.