J&J Ahlqvist Mojo Gang – kirpeää ja makeaa

J&J Ahlqvist Mojo Gang – kirpeää ja makeaa

Uusi suomalaisbändi J&J Ahlqvist Mojo Gang yhdistää tuoreita musiikillisia uria ja vanhan koulukunnan bluesia.

Nimi Ahlqvist soittaa luonnollisesti bluesyleisön kelloa. Tuoreen yhtyeen jäsenet Joel Ahlqvist (laulu, kitara, huuliharppu) ja Jan Ahlqvist (kitara) ovat saaneet isänsä Pepe Ahlqvistin perintönä siniveriset bluesgeenit.

Bändin rytmiryhmän muodostavat Sylvi Saarekas (basso, laulu) ja Erik Nickull (rummut).

Joel ja Jan on nähty Pepen rinnalla duokeikoilla. Sylvi on bassotellut muun muassa Honey B & T-Bonesin keikkakokoonpanossa. Erik taas on toiminut Onni Kivipellon ja Ilkka Rantamäen livebändeissä.

J&J Ahlqvist Mojo Gang kuvailee olevansa uuden aallon rytmibluesbändi, joka sekoittaa kirpeää ja makeaa. Nelikko törmäsi tuulisen ja kylmän Helsingin Kaapelitehtaan ”crossroadsissa” vuonna 2023. Levytysstudioon yhtye on menossa helmikuussa 2024.

Tammikuun 31. päivänä J&J Ahlqvist Mojo Gang keikkailee Helsingin Playhouse Barissa. Kyseessä on minifestari Helsinki-Tallinna-akselilla: muut esiintyjät ovat South of Savoy ja Get In.

Suurempaan festivaalikuvioon J&J Ahlqvist Mojo Gang pääsee 6. huhtikuuta, jolloin se esiintyy Grand Blues Festivalilla. Paikkana on Möysän musaklubi Lahdessa.

Yhtenä J&J Ahlqvist Mojo Gangin takapiruista juonii Ipi Kaipiainen, joka Finnish All Music & Media -yrityksineen muistetaan erityisesti Savonsolmun ja Tallukan bluesfestivaalien järjestäjänä.

Mitä sanovat bändin jäsenet itse?

Joel:

Pääsin opiskelemaan jo seitsemänvuotiaana napiaisena aluksi klassista kitaraa, ja siitä matka jatkui opiskelun muodossa kohti Helsingin Pop & Jazz Konservatoriota. Mut tunnetaan myös Suomen hiphop/rapskenessä nimellä ’’PHDS’’ biisien ja biittien tekijänä sekä tuottajana.

Oon ollut mukana lukuisissa bändiprojekteissa. Mitä niitä mainitsemaan, koska nyt juna on pysähtynyt tietylle asemalle, ja sen nimi on Mojo Gang. Tämä on veljeni Jan Ahlqvistin ja minun aloittama tuore projekti, joka muuttuikin todella nopeasti orkesteriksi kovan kompin kanssa. Tämä on ja tulee olemaan pääbändini niin tänään kuin tulevaisuudessa.

Joel ja Pepe Ahlqvist. Kuva: Marko Aho

Olen tehnyt satoja keikkoja isäni Pepe Ahlqvistin kanssa duona. Tutuista keikkapaikoista ja pönttövuoren klubeista matkamme vei yli Atlantin, kun osallistuimme International Blues Challenge -tapahtumaan Memphisissä vuonna 2017. Urani aikana on kertynyt jo yli 500 keikkaa.

Erik:

Olen Erik Nickull, ylöjärveläinen, nykyään Helsingissä asuva rumpali. Rumpuja olen soittanut melkein 20 vuotta ja nykyään teen sitä ammatikseni. Olin Sibelius-lukion musalinjalla ja varusmiessoittokunnassa armeijassa.

Bändejä, joissa vaikutan, ovat muun muassa Kingston Wall -tribuuttibändi The Kinky Thing ja Onni Kivipellon (The Voice of Finland -voittaja) bändi. Tuuraajana olen ollut esimerkiksi Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokersissa.

Lisäksi olen tehnyt rumputeknikon töitä monta vuotta, pääasiassa Sami Kuoppamäelle.

Blues on tuttua ja ennen kaikkea hienoa musaa, jota on erittäin kiva päästä soittamaan hyvien muusikoiden kanssa!

Jan:

Olen soittanut kitaraa noin 13 vuotta. Opiskelen Pop & Jazz Konservatoriossa kitaran soittoa, ja sieltä perustuikin mun toinen bändi The Naked. Musiikkina blues on ollut aina juttuni, ja on mahtavaa soittaa sitä nyt omassa bändissä.

Sylvi:

Oon Sylvi ja mun muusikon taival on tähän mennessä ollut aika monipuolinen. Mun pääinstrumentti on kitara, ja opiskelenkin tällä hetkellä musiikkipedagogiksi Metropolialla kitara instrumenttinani.

Mun oma bändini on Blues Bizarre, jossa soitan kitaraa ja laulan. Blues Bizarrelta on tulossa pian eka levy ulos. Basso ja laulu ovat rakkaita sivuinstrumentteja, ja oon toiminutkin basistituuraajana esimerkiksi Honey B & T-Bonesissa. Blues on ihan mun mieligenre, ja Mojo Gang vetää sitä suoraan sielusta!