Etelän rytmit tulevat pääkaupunkiseudulle:  Southern Rock Vantaa

Etelän rytmit tulevat pääkaupunkiseudulle: Southern Rock Vantaa

Southern Rock Vantaa -tapahtuma tuo Yhdysvaltain etelän soundit Suomen pääkaupunkiseudulle.

Kolmen bändin tempaus pidetään lauantaina 27. huhtikuuta Myyrmäen Myyräncolon Skenesalissa.

Stagelle nousevat bändit Muddy Moonshine, Breezy Bird Band ja Southern Fruits.

Southern Rock Vantaan järjestelyistä vastaavat Vantaan Elävän Musiikin Yhdistys sekä puuhamies Janne Tulonen. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.

Tulonen kokee southern-henkiselle elävälle musiikille olevan tilausta Suomessa, koska tällä teemalla ei juuri konsertteja järjestetä. Puuhamies kokee southern rockin erityisen aidoksi musiikiksi, koska siinä on paljon vaikutteita bluesista, gospelista sekä roots-musiikin muista muodoista.

Vantaalaisen Muddy Moonshinen musiikista on kuultavissa hard rockin ja southern rockin määritteet härmäläisellä twistillä. Yli sata keikkaa heittäneen bändin setissä kuullaan muun muassa tulevan levyn tuotoksia.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Breezy Bird Band, joka on toiminut vuodesta 1993 lähtien, satsaa vahvasti Lynyrd Skynyrdin 70-luvun tuotantoon. Yksi yhtyeen uran kohokohdista ajoittuu vuoteen 1997, jolloin se esiintyi Helsingin Tavastialla, ja yleisössä oli myös silloisen Skynyrdin jäseniä. Tarina kertoo, että Breezy Bird Bandin ja Skynyrdin soittajat suuntasivat keikan jälkeen yhdessä Helsingin yöhön.

Ison yhtyeen tunnelmaa Southern Rock Vantaa -tapahtumaan luo puolestaan Southern Fruits, jolla on yli kymmenhenkinen kokoonpano.

– Southern Fruitsin keikka on hyvän meiningin ja southern rockin ilosanoman riehakas seremonia, Southern Rock Vantaan leiristä hehkutetaan.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput