Rauma Blues ja Saariblues julkaisivat esiintyjiä

Rauma Blues ja Saariblues julkaisivat esiintyjiä

Rauma Blues ja Saariblues tarjoavat kiinnostavaa festivaaliohjelmaa elokuussa.

Perinteikäs Rauma Blues, joka pidetään 15.–17. elokuuta, on kiinnittänyt amerikkalaiskitaristit Chris Cainin ja Bernard Allisonin.

Cain ja Allison esiintyvät festivaalin pääkonsertissa lauantaina 17. elokuuta. Sessioon on lisäksi varmistunut Million Dollar Tonesin keikka.

Cain on tunnettu Memphis-tyylisestä sähköisestä bluesista. Heti hänen ensimmäinen levynsä ”Late Night City Blues” (1987) keikutti venettä oikein kunnolla, ja albumeita on kertynyt kaikkiaan tusinan verran.

B.B. King on yksi Cainin esikuvista, ja se kuuluu komeasti hänen viimeisimmällä albumillaan ”Raisin’ Cain”:

Bernard Allison muistetaan blueslegenda Luther Allisonin poikana, mutta kaveri on painanut omankin jalanjälkensä vahvasti moderniin bluesiin. Hänen tuotantonsa valioihin kuuluvat ”Higher Power” (2004) ja vuotta aiemmin julkaistu ”Kentucky Fried Blues”, kun taas uusin julkaisu ”Luther’s Blues” keskittyy isäukon biisien uuteen versiointiin.

– Bernard Allison on hyvä kitaristi ja hänen lauluäänensä on narisevuudessaan mukavan persoonallinen. Biisintekijänäkin hän on mukiinmenevä, Blues-Finland.com arvioi.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Rauma Bluesin pääkonsertin ohjelmaan tulee vielä lisäyksiä myöhemmin. Festivaalipäiville on luvassa myös klubiohjelmaa.

Saariblues Tampereella 10. elokuuta

Tampereen Saariblues saa vuoronsa Viikinsaaressa 10. elokuuta. Ina Forsman, Tina Bednoff & The Cocktailers ja Lena & The Slide Brothers ovat bluesyleisölle tutuimmat esiintyjät.

Lavalle nousevat myös Juurakko ja Lazymen Blues Band. Jokerikorttina esiintyy Pepe Willberg – suomalaisen musiikin elävä legenda, jota ei ole tosin juuri bluespiireissä nähty. Saaribluesiin Pepe saapuu bändinsä kera ja lupaa tarjota yleisölle paketin 60-luvun nostalgiaa, Otto Donnerin sävellyksiä ja ehkäpä myös matkan Rööperiin.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Ina Forsman on laajentanut rooliaan musiikissa vuosi vuodelta. Hän asuu nykyään Berliinissä, joten esiintymiset Suomessa ovat aina harvinaista herkkua.

Helsinkiläinen Tina Bednoff & The Cocktailers vie Saaribluesin juhlakansan 40- ja 50-lukujen rhythm & bluesin maailmaan. Lena & The Slide Brothers taas esittää vivahteikasta rytmimusiikkia.

– Skarppi ryhmä ja sen laulaja-basisti Lena Lindroos saavat aikaan rullaavan kokonaisuuden, joka on vienyt bändiä Suomen tapahtumien lisäksi eurooppalaisten bluesfestivaalien lavoille, Saariblues toteaa tiedotteessaan.

Slide Brothersin Ykä Putkinen, Lena Lindroos ja Matti Kettunen

Viiden muusikon muodostama Juurakko yhdistää afro-amerikkalaisen musiikkiperinteen ja suomalaisen mytologian. Tamperelainen Lazymen Blues Band on puolestaan yhtyeenä nuori. Ryhmä on silti ehtinyt näyttää voimansa livenä.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput