Katsaus elävän bluesin kevääseen ja kesään 2024

Katsaus elävän bluesin kevääseen ja kesään 2024

Suomeen saadaan kevään koittaessa yhä enemmän konsertteja, kiertueita ja festivaaleja bluesyleisön riemuksi.

Yksi varmimmista kevään merkeistä on Grand Blues Festival, joka vietetään Lahdessa. Tämän vuoden päivämäärä on 6. huhtikuuta, ja paikkana on Möysä. Susan Santos, Robbie Hill Band ja Pauli Hauta-Aho hoitavat musiikin.

Bluesin todellinen selviytyjä ja pitkämatkalainen Walter Trout tulee Suomeen huhtikuun puolivälin jälkeen. Valtteri painaa keikat Tampereella ja Helsingissä.

Troutilta tuli vastikään uusi albumi ”Broken”, joka singahti suoraan Billboardin blueslistan ykköseksi.

– Hyvin haavoittuvainen ja henkilökohtainen albumi sai uskomattoman vastaanoton. Se kertoo musiikin parantavasta voimasta. Olen enemmän kuin kiitollinen, kun saan toimia viestinviejänä, Walter kirjoitti somessa.

Vantaalla raikuvat etelän rytmit 27. huhtikuuta. Southern Rock Vantaa -tapahtumassa Myyräncolossa esiintyvät Muddy Moonshine, Breezy Bird ja Southern Fruits.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Festarikesääkään ei ole liian aikaista tiirailla. Kesäkuun alussa vuoron saa kolmen päivän mittainen Hamina Mosna Blues, jonka vetonauloihin kuuluvat Dr. Helander & Third Ward sekä Andres Rootsin ja Jantso Jokelinin duo.

Kaavilla pidetään nyt lystiä teemalla Kantri & Blues. Kesäkuun 14. päivänä esiintyvät Huojuva Lato, Ray Jone & The Gray Ones ja Hipp’n’Atte.

Yksi vuoden mahtiuutisista on Imatra Big Band Festivalin paluu. IBBF on viettänyt vuosikymmenen ajan hiljaiseloa, mutta nyt Itä-Suomen rytmimusiikkikesä saa huippukohdan kesäkuun loppuun.

Imatran bluestorstai nauttii legendaarista mainetta, ja tänä kesänä sen päätähdeksi tulee Duke Robillard.

Puistobluesista maalattiin piruja seinälle moneen kertaan, mutta festivaaliorganisaatio ilmoitti jo hyvissä ajoin, että Järvenpäässä bluesataan taas juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Pääkonsertti kajahtaa Vanhankylänniemessä 6. heinäkuuta, ja pääesiintyjäksi on kiinnitetty monen suursuosikki Seasick Steve. Pääkonsertissa kuullaan myös Joanne Shaw Tayloria, Robert Jon & The Wreckiä ja Drink Floydia.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Heinäkuun lopulla on ohjelmassa Rantablues. Ikaalisissa soittavat Erja Lyytinen, Heikki Silvennoinen Band, Honey B & The T-Bones, Jarkko Helin & Crawfish Kings ja Holmala.

Rauma Blues puolestaan soi 15.–17. elokuuta. Pääkonserttipäivämäärä on 17. elokuuta. Chris Cain ja Bernard Allison ovat kansainväliset pääkonserttivieraat.

Kevään ja kesän kiertue- ja keikkavieraisiin kuuluvat esimerkiksi pohjoismaiset Trickbag, Mr Bo & The Voodooers ja Knock-Out Greg Low Down Trio. Amerikanmeininkiä maahamme tuovat pitkän linjan bändi Canned Heat, Beth Hart ja Kat Baloun. Dik Banovich taas tekee keikkaa Ismo Haaviston kanssa.

Kotimaisiin erikoisuuksiin kuuluu Groovy Eyes, joka juhlistaa 30-vuotista taivaltaan ainakin kahdella keikalla kesäkuun alussa. Hurriganesia kunnioittava Black Devils puolestaan villitsee yleisöä Ganesin aktiiviaikojen kitaristien, Ile Kallion ja Janne Louhivuoren, kanssa.

Vakituisia klubisarjoja on luvassa ainakin Helsingissä. Storyvillessä pidetään hauskaa tiistaisin Roots Tuesdayn merkeissä. Itä-Helsingin Roihuvuoressa pitää majaansa Hard Rock House, jonka sunnuntaiklubille on taas kerran luvassa kiinnostava esiintyjäkaarti.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput