Walter Trout Suomeen 2024

Walter Trout Suomeen 2024

Tunnettu ja suosittu kitaristi-laulaja Walter Trout tulee keikkailemaan Suomeen vuonna 2024.

Bluesin ja rockin pitkämatkalainen esiintyy kahdessa konsertissa: 17. huhtikuuta Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella ja seuraavana iltana Helsingin Kulttuuritalolla.

Suomessa Walter Troutin konsertteja operoi Livenation.

Yhdysvalloista, New Jerseyn rantakaupungista Ocean Citystä kotoisin olevalla Walterilla on takanaan puolen vuosisadan mittainen ura. Nuorena hän pääsi kovien nimien (John Lee Hooker, Big Mama Thornton, Percy Mayfield) bändeihin. Sittemmin hän soitti John Mayall & The Bluesbreakersissa ja Canned Heatissa.

Sooloura levyttävänä artistina käynnistyi 80-luvun lopulla, ja heti ensimmäinen sooloalbumi ”Life in the Jungle” oli tanakkaa tavaraa. Omaa nimeä kantanut kiekko (1998) ja sitä seurannut ”Livin’ Every Day” kuuluvat myös Troutin parhaisiin.

Troutin rankat elämäntavat alkoivat kostautua 2010-luvulla. Trout joutui hengenvaaraan, kun maksa alkoi osoittaa rajojen tulleen vastaan. Tukevana kaverina tunnettu Walter kuihtui langanlaihaksi, ja ainoa vaihtoehto oli uuden maksan saaminen. Maksansiirto tehtiin onnistuneesti toukokuussa 2014.

Kuten odottaa saattoi, toipuminen isosta leikkauksesta ei käynyt käden käänteessä. Komplikaatioita tuli toisensa perään, ja miehen toimintakyky oli pahimmillaan todella alhainen. Kesällä Walterin vaimo Marie Trout kertoi, että kuntoutuminen sujui ”etanan vauhdilla”. Walterilla oli ollut niin kovia kipuja, ettei hän pystynyt liikkumaan – kaikki yritykset päättyivät viiltäviin tuskanhuutoihin.

– Parantuminen on turhauttavan hidasta. Syynä on taas yksi sisäinen tulehdus. Kärsivällisyyttämme koetellaan jatkuvasti. Walter suhtautuu kaikkeen ylväästi, vaikkemme tiedäkään, mitä huominen tuo tullessaan, Marie kertoi.

Myönteinen vaihe alkoi helmikuussa 2015, jolloin Walter kertoi paluusta levy-yhtiönsä (Mascot/Provogue) tuottamalla videolla.

– Tällä hetkellä olo on todella hyvä. Kuntoudun mukavaa tahtia. Vaikka ihmehän tämä on monella tavalla, Tunnelmat ovat hyvät, ja soitto sujuu hyvin. Täytyy kiittää kaikkia, jotka tukivat minua, kun makasin sairaalassa vuoteenomana ja taistelin elämästäni, Trout sanoi videolla.

Onnistunutta paluuta seuranneiden levyjen nimet kertoivat paljon artistin mielentilasta: ”Battle Scars” (2015), ”Survivor Blues” (2019). Troutin viimeisin albumi ”Ride” ilmestyi vuonna 2022.

Troutin alkuvuoden ja kevään 2024 kiertue vie miehen Suomen lisäksi Australiaan, Tanskaan, Tshekkiin, Ranskaan, Itävaltaan ja Alankomaihin.

Marraskuussa 2023 Walter kävi toisen konkarin synttäreillä: John Mayall täytti 90 vuotta.