Jarkka Rissanen julkaisi soololevyn ”Cabin Tracks”

Jarkka Rissanen julkaisi soololevyn ”Cabin Tracks”

Kitaristi Jarkka Rissasen neljäs sooloalbumi ”Cabin Tracks” ilmestyi 1. joulukuuta.

Levy vie kuulijansa auditiiviselle elämysmatkalle, jossa tunnelmat vaihtuvat saumattomasti kuin maisemat junan ikkunasta. Tiivis albumikokonaisuus sisältää tunnelmallisia hetkiä niin mökistä metsän keskellä, jazzristeilyltä kuin Saharan erämaastakin.

Kaiken keskellä on Rissasen hioutunut, omaleimainen kitaran soitto, joka sisältää lukuisten erilaisten soittimien, niin akustisten kuin sähköisten, suvereenia hallintaa.

Rissasen meriittilista kotimaisen juurimusiikin parissa on vakuuttava. Bändejä ja soittokavereita uran varrella ovat olleet esimerkiksi Pepe Ahlqvist, Dave Forestfield, Eero Raittinen, Rauli Badding Somerjoki, Mikko Löytty Blues Stars, Petri & Pettersson Brass ja Timo Kiiskinen.

Rissasen yli 100 albumia ja yli 1 500 kappaletta sisältävä levytysura on tehnyt hänestä kitaristin, joka on ollut vakaasti muovaamassa suomalaisen bluesin ja juurimusiikin äänimaisemaa. ”Cabin Tracks” on osoitus hänen omistautumisestaan kitaransoiton käsityölle. Levy tarjoaa sielukkaita melodioita ja rytmejä, jotka varmasti puhuttelevat blues-musiikin ystäviä.

– ”Cabin Tracks” ei ole pelkästään albumillinen kappaleita. Se on pienistä musiikkinovelleista koottu tarina, joka on kudottu kuudella teräskielellä, Eclipse Musicin tiedotteessa kuvaillaan.

Albumilla on mukana useita Rissasen pitkäaikaisia muusikkoystäviä.

Kokoonpano:

Jarkka Rissanen: kitarat, syntetisaattori, lyömäsoittimet
Kalle Fält: tenorisaksofoni
Mikko Löytty: kontrabasso, sähköbasso
Ville Lehtovaara: rummut, lyömäsoittimet
Marko Salmela: lyömäsoittimet
Esa Kärki: rummut
Jorma Välimäki: tuuba

Kappaleet (kaikki sävellykset Rissasen):

1. Meanwhile
2. Black Elk
3. Cheerleader
4. Stream
5. Underway
6. Jazz Cruise
7. Blind Joe (to John Fahey)
8. Tuareg
9. Tale Ridge