Duke Robillard esiintyy odotetun paluun tekevällä Imatra Big Band Festivalilla

Duke Robillard esiintyy odotetun paluun tekevällä Imatra Big Band Festivalilla

Imatra Big Band Festival palaa musiikkitapahtumien kalenteriin ja järjestää heti kiinnostavaa ohjelmaa myös bluesin ystäville.

Vuosikymmenen hiljaiselo päättyy tulevana kesänä. Imatra Big Band Festival järjestetään 24.–29. kesäkuuta.

– Imatra Big Band Festival täyttää 10 vuoden tauon jälkeen Imatran kadut kansainvälisen tason big bandin, jazzin ja bluesin svengaavilla rytmeillä, festari ilmoitti somessa.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Kesän 2024 tapahtumaan on varmistunut vetovoimainen bluesnimi, Duke Robillard. Yhdysvaltalainen pitkän linjan muusikko on Suomessa kovaa valuuttaa. Hän on tehnyt runsaasti yhteistyötä erityisesti Wentus Blues Bandin kanssa ja esiintynyt maassamme useaan otteeseen kiertueilla ja festareilla.

Vuonna 2019 Wentus matkusti Duken kotiseuduille Rhode Islandin osavaltioon ja levytti artistin kanssa yhteisalbumin, joka sai nimen ”Too Much Mustard!”.

Robillard on saanut Suomessa oman kitaramallistonkin, jonka toteutti Katar Kustom Kuitars.

Kesän 2024 tapahtumassa Robillard nousee lavalle torstaina 27. kesäkuuta. Kesäteatteriareenan torstain esiintyjiin kuuluvat myös kitaravirtuoosi Juha Björninen sekä Screaming Jay & The Bones.

Imatra Big Band Festivalille ovat varmistuneet lisäksi Candy Dulfer, LaGaylia Frazier, Sami Saari ja Jazzpojat, Siiri Nordin sekä luonnollisesti Imatra Big Band.

Tervetuloa takaisin, IBBF

Imatra Big Band Festivalin taival alkoi vuonna 1983. Tapahtumat opittiin tuntemaan laadukkaasta ohjelmistostaan ja mainiosta tunnelmastaan.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Festivaalitorstai oli usein bluesille omistettu, ja stagella nähtiin esimerkiksi Robert Cray, Shemekia Copeland, Johnny Winter ja Macy Gray.

– IBBF:n bluestorstai on bluesin ystävien keskuudessa käsite. Se kuuluu kiistatta koko bluesvuoden merkittävimpiin yksittäisiin päiviin. Ohjelmistosta on pidetty hyvää huolta vuosikaudet, ja yleisön edun nimissä sopii toivoa käytännön jatkuvan, Blues-Finland.com kirjoitti vuonna 2012.

Monet muistavat myös Imatran ja Lappeenrannan väliset ohjelmalliset iltapäiväristeilyt, joiden jälkeen ehti vielä hyvin takaisin Imatralle katulavojen ja festivaaliteltan tarjonnan pariin.

Zydecomies Dwayne Dopsie Imatralla 2009. Kuva: Marko Aho

Kymmenisen vuotta sitten Imatra koki takaiskun, kun Imatra Big Band Festival velkaantui ja jäi ilman julkista tukea. Lappu pantiin kesäfestarin luukulle vuoden 2014 jälkeen.

Uusi Imatra Octobeer Blues Festival herätti toiveita parina syksynä, mutta se jäi lyhytikäiseksi.