Grand Blues Festival tuo kevätaurinkoa Lahteen

Grand Blues Festival tuo kevätaurinkoa Lahteen

Perinteikäs Grand Blues Festival järjestetään Lahdessa lauantaina 6. huhtikuuta.

Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään väkevästä bluesrockista tunnettu kitaristi-laulaja Susan Santos. Stagelle nousevat myös skotlantilais-suomalainen Robbie Hill Band sekä Pauli Hauta-aho Experience.

Tapahtumapaikkana on Möysän musaklubi eli Mössö. Festivaalin nimi juontaa alkuajoilta, jolloin se järjestettiin Kauppahotelli Grandissa Lahden keskustassa.

Espanjalainen Susan Santos saapuu Suomeen hyvään aikaan, sillä hänen kuudes studioalbuminsa ”Sonora” ilmestyy Grand Blues Festivalia edeltävänä perjantaina.

Santos, joka tekee kappaleensa itse ja soittaa kitaraa vasenkätisesti, on saanut musiikistaan kiitosta muun muassa Los Angelesin kriitikkogaalassa ja European Blues Awardsissa. Levytysuransa itseoppinut muusikko avasi vuonna 2010 kiekolla ”Take Me Home”.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

”Una noche increible” totesi Santos koettuaan yhden uransa tähänastisista tähtihetkistä vuonna 2019. Hän pääsi lavalle ZZ Top -legenda Billy Gibbonsin kanssa ja hurmasi tämän kitaroinnillaan parissa minuutissa:

Uudella ”Sonora”-levyllä Santosin kanssa soittavat David Salvador (basso) ja Juli El Lento (rummut). Levynjulkaisukeikkoja Santos tekee Suomen lisäksi Espanjassa ja Britanniassa.

Järjestävän seuran eli Lahden Blues Mafia -yhdistyksen tuore puheenjohtaja Ismo Haavisto on mielissään Grand Blues Festivalin kansainvälisestä kiinnityksestä.

– Susan Santosin musiikki on energistä, rockimpaa bluesia ja hän on karismaattinen esiintyjä. Huikeaa, että saamme hänet tänä keväänä Lahteen esiintymään. Pitkän talven jälkeen tarvitsemme pilkahduksen espanjalaista aurinkoa, Haavisto toteaa.

Robbie Hill: Taide yhdistää ihmisiä

Pienestä skotlantilaisesta rannikkokaupungista Levenistä kotoisin oleva kitaristi-laulaja Robbie Hill päätyi runsas vuosikymmen sitten vähän isompaan rannikkokaupunkiin Helsinkiin. Robbie hakeutui Suomeen ystävänsä ja mentorinsa, brittikitaristi Otis Grandin ehdotuksesta.

Hill teki maassamme nopeasti vaikutuksen ja on esiintynyt Puistobluesin ja Rauma Bluesin kaltaisissa kärkitapahtumissa.

– En ole turhan ujo, ja tutustun nopeasti ihmisiin. Olen saanut paljon uusia ystäviä. Rakastan Suomea ja suomalaisia! Ja taidehan tunnetusti yhdistää ihmisiä, olipa se sitten musiikkia tai jotain muuta, Hill sanoi Blues-Finland.comin haastattelussa.

Grand Blues Festival 2024 Lahti, osta liput

Pauli Hauta-aho Experience lyö oman leimansa vuoden 2024 Grand Blues Festivaliin. Laulaja-kitaristi Hauta-aho muistetaan muun muassa The Blankosta, Leningrad Cowboysista ja Apulannasta. Kokoonpanon setissä tutut ja tuntemattomat kappaleet heräävät uudella tavalla eloon.

Hauta-ahollakin on blues verissä: hän kertoi City-lehdelle, että hänen ensimmäinen musiikkimuistonsa oli se, kun ”isä soitti bluesia, erityisesti Stevie Ray Vaughania”.

Keväällä 2022 Grand Blues Festival juhlisti 20-vuotista taivaltaan. Tapahtumaa järjestää Lahden Blues Mafia -yhdistys. Katso lisää yhdistyksen verkkosivuilta ja someprofiilista.

Grand Blues Festival 2024, Lahti

Susan Santos (Espanja)

Robbie Hill Band (Skotlanti-Suomi)

Pauli Hauta-aho Experience

Aika: lauantai 6.4. noin kello 19 alkaen

Paikka: Möysän musaklubi

Ennakkoliput: Tiketti