Puistobluesin pääkonsertti 2024 Järvenpäässä

Puistobluesin pääkonsertti 2024 Järvenpäässä

Puistoblues-festivaalin perinne jatkuu Järvenpäässä.

Festivaaliorganisaatio ilmoitti, että kesän 2024 pääkonsertti järjestetään lauantaina 6. heinäkuuta. Paikkana on tutusti Vanhankylänniemi.

Pääesiintyjäksi saapuu Seasick Steve. Hän on yksi pidetyimmistä tarinankertojista juurevan musiikin maailmassa. ”Seasick” Steve Wold on onnistunut tuomaan karun bluesinsa marginaalista valtavirtaisempiin kuvioihin ja yllättynyt itsekin menestyksestään. Nousua laajempaan tietoisuuteen on siivittänyt (ainakin osittain sepitteinen) kulkurimenneisyys. Lue Stevestä lisää tästä.

Yhdysvaltalainen viisikko Robert Jon & The Wreck oli pääkonsertin ensimmäinen varmistunut esiintyjä. Vuonna 2011 perustettu bändi kertoo vievänsä southern rock -soundin kotiseudulleen Etelä-Kaliforniaan ja luovansa siitä omanlaistaan musiikkia.

Britti Joanne Shaw Taylor tunnetaan riffivetoisesti vyöryvästä bluesrockista ja rosoisesta lauluäänestä. Puistobluesin päälavalle nousee myös Drink Floyd, joka versioi Pink Floydin musiikkia. Lisäksi pääkonserttiin on tulossa nousevia suomalaisia bluesartisteja.

Puistoblues on järjestetty Järvenpäässä kahden vuoden koronavirustaukoa lukuun ottamatta yhtäjaksoisesti vuodesta 1978. Viisipäiväinen tapahtuma pidetään aina kesäkuun ja heinäkuun taitteessa.

Koronaviruspandemian vuoksi Puistoblues jäi järjestämättä vuosina 2020 ja 2021.

Puistoblues on Suomen suurin bluesfestivaali. Tapahtuma on kerännyt parhaimmillaan kymmeniä tuhansia katsojia. Tyypillisesti Puistobluesiin sisältyy pääkonsertin lisäksi katulava- ja klubiohjelmaa. Taloudellisia ja hallinnollisia haasteitakin on ollut, mutta ainakin vuoden 2024 osalta tulevaisuus vaikuttaa olevan turvattu.

Kesällä 2023 Puistobluesin pääkonsertin esiintyjät olivat Canned Heat, Wishbone Ash, Altered Five Blues Band, Thorbjörn Risager ja Ben Granfelt.

Puistoblues 2024, Järvenpää

Pääkonsertti lauantaina 6. heinäkuuta, Vanhankylänniemi

Seasick Steve (USA)
Joanne Shaw Taylor (Britannia)
Robert Jon & The Wreck (USA)
Drink Floyd (Britannia-Suomi)

Lisätietoja tulossa