Blues Live! -festivaalin esiintyjät 2023

Blues Live! -festivaalin esiintyjät 2023

Keski-Suomen perinteikäs Blues Live! -festivaali vietetään 6. ja 7. lokakuuta.

Lauantaina 7. lokakuuta on pääkonsertin aika. Se pidetään Freetimessa, Jyväskylän keskustassa.

Pääkonsertin kansainvälinen vieras on ruotsalainen Among Lynx. Bändissä soittavat Eva-Mi Ringqvist (laulu ja kitara), Elin Öberg (huuliharppu ja laulu) ja Amanda Alvekrans (rummut ja laulu).

– Bändi on ottanut vaikutteensa amerikkalaisesta bluesrockista ja on venyttänyt modernin ja vintagen rajoja aina perustamisestaan, vuodesta 2014, lähtien. Soundi on häpeilemättömän raakaa, raskasta ja roisia, Blues Live! -leiristä muotoillaan.

Katso bändin video:

Ismo Haavisto tuo Blues Live! -tapahtumaan zydecobändinsä Ice Mo’ & The Zydecoolersin.

– Zydeco on fiilikseltään hyvän tuulen musaa, ja enimmäkseen sitä soitetaan duurissa. Se on käsittääkseni myös helpompaa tanssia kuin blues, Haavisto sanoi Blues-Finland.comin haastattelussa.

– Vaikka en soita bluesiakaan mitenkään ryppyotsaisesti, on zydeco silti astetta rennompaa. Voisi sanoa, että zydeco on enemmän bilemusaa kuin blues. Se saa ihmiset iloisiksi ja tanssimaan, uskoo Ismo.

Blueshuuliharpun suomalaismestari Helge Tallqvist esiintyy Freetimessa bändinsä kanssa, ja orkesterin laulusolistina toimii rootsmaisemamme nouseva voima Unna Kortehisto. Kokoonpano on herättänyt paljon positiivista huomiota, ja tänä vuonna se on nähty livenä esimerkiksi Grand Blues Festivalilla Lahdessa ja Tallukka Blues Partyssa Vääksyssä.

Blues Live! -pääkonsertin paikallisesta leimasta vastaa The Bluestroyers, joka juhlistaa 30-vuotista taivaltaan. Yhtyeessä soittavat Jouni Leino (laulu, kitara), Markku Rinta-Pollari (saksofoni), Arto Piispanen (koskettimet), Juha Savela (kitara), Pekka Törmänen (basso) ja Jarkko Salonvaara (rummut).

Festivaalin ensitahdit lyödään perjantaina 6. lokakuuta Muuramessa, Muurmannissa. Lavan ottavat Tyly Kohtalo ja Jouni Leino & Bluesmonger.

Blues Live! 2023, Jyväskylä ja Muurame

Pe 6.10. Muurame, Muurmanni klo 21 alkaen, liput 10 euroa

Tyly Kohtalo
Jouni Leino & Bluesmonger

La 7.10. Jyväskylä, Freetime klo 19 alkaen, liput 30 euroa, jäsenille 25 euroa

Among Lynx (Ruotsi)
Unna & Helge Tallqvist Band
Ice Mo’ & The Zydecoolers
The Bluestroyers