Turusta jytisee vankkaa bluesrockia: Tres Pistoleros e Dona Kay

Turusta jytisee vankkaa bluesrockia: Tres Pistoleros e Dona Kay

Turkulainen bändi Tres Pistoleros e Dona Kay lähti kevättalvella kunnon irtiottoon. Rootsmaisemamme uusi yhtye julkaisi kaksi ensimmäistä biisiään ja videotaan.

Pelin avasivat kappaleet ”Setup for Disaster” ja ”Jaded Like Me”, jotka ilmestyivät maaliskuussa.

Tres Pistoleros e Dona Kay äänitti biisit viime vuoden puolella Sonic Pump -studiolla Helsingissä. Tuotannosta vastasivat Helsinki Rock Productionsin Hannu Leiden ja Eero Kaukomies.

Katso ja kuuntele ”Setup for Disaster”:

Bluesiin, rockiin ja muuhun juurimusiikkiin satsaava kokoonpano on uusi, mutta kaikilla sen jäsenillä on vahva musiikkikokemus. Rumpali Pasi Oksanen, basisti Jarppa Mäkinen ja kitaristi Sami Tammioja ovat tuttuja muun muassa Turn On -yhtyeestä. Laulusolistiksi on pestattu Katri Heinonen.

Kesällä Tres Pistoleros e Dona Kay keikkailee muun muassa Turun Puutori Bluesissa ja Liedon Freesi Festillä. Vauhti vaikuttaa sen verran lupaavalta, että soittokunnasta on syytä ottaa lisää selvää.

Blues-Finland.com: Koronaviruspandemia antoi ilmeisesti alkusysäyksen tälle bändille?

Sami Tammioja: Me kolme entistä Turn Onin soittajaa (Oksanen, Mäkinen ja Tammioja) ryhdyimme koronasulun aikana soittelemaan klassisia blues- ja roots-instrumentaalibiisejä keskenämme lähinnä huviksemme. Alun perin ajatus oli tarjota instrumentaalitrioa erilaisiin pieniin tapahtumiin, esimerkiksi firmojen pikkujouluihin.

Turn On ilmoitti telakalle lähtemisestään vuonna 2021. Millaista pontta se antoi uudelle bändiprojektillenne?

Turn Onin hajottua laajensimme musiikillista palettia omilla, lauletuilla biiseillä. Äänitimme ja julkaisimme triona kolme biisiä sisältävän vinyylisinkun ja aloimme keikkailla. Noin vuoden kuluttua äänitimme ja julkaisimme, edelleen triona, neljän biisin cd-ep:n. Noilla molemmilla äänitteillä laulan minä.

Miten Katri päätyi laulajan tontille?

Viime syksynä aloimme miettiä bändin tulevaisuutta ja päätimme kysyä mukaan rumpalin ennestään tuntemaa laulajaa, Katri Heinosta. Ajatus oli se, että voimakasääninen naislaulaja erottaisi meitä hieman muista vastaavan genren bändeistä ja minä voisin keskittyä siihen, minkä osaan parhaiten, eli kitaransoittoon ja biisintekoon.

Koska tuolloin oli keikkarintamalla hiljaisempaa, päätimme äänittää uudella kokoonpanolla kahden biisin sinkun keikkamyyntiä vauhdittamaan. Samalla biiseistä päätettiin tehdä myös videot, jotka ovatkin keränneet mukavasti katsontakertoja.

Onko teiltä odotettavissa pitkäsoittoa?

Heinäkuussa menemme studioon aloittamaan täyspitkän levyn äänitykset. Se julkaistaan toivottavasti ensi vuoden puolella. Keikkaa tehdään mielellään niin paljon kuin mahdollista ja taloudellisesti järkevää.

Bändi itse luonnehtii musiikkiaan blues-rockiksi. Katria lukuun ottamatta kaikilla jäsenillä on vankkaa taustaa erilaisissa blues- ja roots-kokoonpanoissa. Biiseissä ja sovituksissa on otettu vaikutteita niin brittiläisestä kuin amerikkalaisesta bluesista 60-luvulta nykypäivään.