B.B. King ja Eric Clapton – suosikkilevystä ilmestyy juhlapainos

B.B. Kingin ja Eric Claptonin yhteislevystä ”Riding with the King” ilmestyy laajennettu ja uudelleen masteroitu painos.

Uusi julkaisu juhlistaa albumin 20-vuotispäivää. B.B. ja Clapton soittivat ensimmäisen kerran yhdessä 52 vuotta sitten, mutta ensimmäinen yhteinen kokopitkä ilmestyi vasta vuonna 2000.

Juhlakiekko, joka ilmestyy CD:nä, vinyylinä ja suoratoistona 26. kesäkuuta, sisältää kaksi aiemmin julkaisematonta raitaa. ”Rollin’ and Tumblin’” ja “Let Me Love You Baby” ovat peräisin levyn alkuperäisistä sessioista.

”Rollin’ and Tumblin’” kuullaan intiiminä, akustisen kitaran ryydittämänä luentana. ”Let Me Love You Baby” taas polkee vääjäämättömästi B.B:n ja ”Slowhandin” vaihdellessa soolovuoroja. Tyylillä lisätyt jouset tuovat mieleen Kingin 50 vuoden takaisen mestariteoksen ”Indianola Mississippi Seeds”.

Alkuperäistä ”Riding with the King” -levyä myytiin yli kaksi miljoonaa kappaletta, ja kiekko sai parhaan perinteisen blueslevyn Grammy-palkinnon. B.B. ja Clapton versioivat Willie Dixonia, Isaac Hayesia, Johnny Merceriä ja Big Bill Broonzya. Nimikappaleen teki John Hiatt.

Päätähtien lisäksi levyllä soittavat muun muassa rumpalisuuruudet Jim Keltner ja Steve Gadd sekä Claptonin luottokitaristi Doyle Bramhall II.

Mississipiläinen B.B. King (1925–2015) kuuluu bluesin historian suurimpiin legendoihin. Clapton keikkailee edelleen ja on tulossa ensi vuonna Suomeenkin.