Guthrie Govan: kitaristihuippu Suomeen Yiorgos Fakanas Groupin kanssa

Suosikkikitaristi Guthrie Govan saapuu syksyllä Yiorgos Fakanas Groupin mukana Suomeen. Keikat kokoonpano vetää Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Tämän päivän valovoimaisimpien kitaristien joukkoon lukeutuva, muun muassa The Aristocrats -yhtyeestä tuttu Guthrie Govan lyö hynttyyt yhteen Yiorgos Fakanas Groupin kanssa ja starttaa Euroopan-kiertueelle lokakuussa. Ryhmä tarjoilee väkevää fuusiojazzia Helsingin Konepaja-salilla, Tampereen Jack The Roosterissa ja Jyväskylän Ilokivessä.

Kreikkalaisen basistin Yiorgos Fakanasin bändi tunnetaan fuusiomusiikistaan. Fakanasin ansiolistalta löytyy mittava määrä levytyksiä ja sessiohommia niin omalla nimellä kuin lukuisten huippumuusikoiden (Frank Gambale, Anthony Jackson, Dave Weckl, Mike Stern) kanssa.

Yiorgos Fakanas Groupissa soittavat myös kosketinsoittaja Dimitris Sevdalis sekä rumpali Menios Pasialis.

Brittiläisellä Govanilla, kuten lukemattomilla muillakin huippukitaristeilla, ovat saappaat vahvasti bluesissa.

– Minulla olivat jo varhaisteininä bluesrockin lickit hallussa, Hendrixiä ja Claptonia. Vaikeuden sijaan minua on aina kiinnostanut enemmän soundi, Govan kertoi All Out Guitarin haastattelussa.

– Aluksi soitin enimmäkseen bluesrockia, koska se oli tyyli, jossa koin kitaran saavan hallitsevan roolin. Vaativampaa hommaa ei olekaan kuin soittaa hidasta bluesia 12/8-tahtilajissa, rennosti ja hyvin. Esimerkiksi Stevie Ray Vaughan teki sen täydellisesti.

guthrie govan, Yiorgos Fakanas, osta liput

Siemenet Govanin yhteistyölle Fakanas Groupin kanssa kylvettiin herrojen jaettua lavan Ateenassa vuonna 2012. Yhteistyö sai jatkoa, ja viime vuonna ryhmä julkaisi ”The Nest… Live in Athens” -konserttilevyn. Se oli purkitettu minikiertueella Italiassa ja Kreikassa.

Nyt nelikko nähdään ensi kertaa Suomessa. Keikoilta on lupa odottaa idearikasta ja taidokasta sooloilua, heittäytymistä ja helmeilevää vuorovaikutusta – Govanin tuntien se tehdään huumoria unohtamatta.

Suomen-kiertueen lämppärinä Helsingissä ja Jyväskylässä esiintyy kotimainen instrumentaalirocktrio Mr Fastfinger. Tampereella lavan lämmittää soolona esiintyvä porilainen kitarataituri Juha Aitakangas.

Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan Suomessa 2020

Ma 12.10. Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan Helsinki, Konepaja-sali (lämppärinä Mr Fastfinger) Ennakkoliput

Ti 13.10. Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan Tampere, Jack The Rooster (lämppärinä Juha Aitakangas) Ennakkoliput

Ke 14.10. Yiorgos Fakanas Group feat. Guthrie Govan Jyväskylä, Ilokivi (lämppärinä Mr Fastfinger) Ennakkoliput