Hotelli Tallukka Blues Party: uusi vuosikymmen, uusi tapahtuma

Hotelli Tallukka Blues Party: uusi vuosikymmen, uusi tapahtuma

Esa Kuloniemi ja Aija Puurtinen (Honey B. Family). Kuva: Blues-Finland.com

Uuden vuosikymmenen myötä näkee päivänvalon uusi musiikkitapahtuma, Hotelli Tallukka Blues Party.

Ensimmäinen Tallukka Blues Party järjestetään Vääksyssä 7. ja 8. elokuuta luonnonkauniilla paikalla sijaitsevassa Hotelli Tallukassa. Luvassa on livemusiikkia bluesin, soulin ja rock ’n’ rollin maailmasta.

Tempauksen kansainvälinen vieras on yhdysvaltalainen Kat Baloun. Kotimaisen panoksen takaavat Pepe ja Joel Ahlqvist, Honey B Family, Helge Tallqvistin bändi solisteineen, Lumberjacks, Turn On ja Maisteri T.

Vaikka Tallukka Blues Party on uusi tapahtuma, löytyy sen takaa tuttu nimi: Savonsolmu Beach & Blues Partya yli kahden vuosikymmenen ajan luotsannut promoottori Ipi Kaipianen. Hotelli Tallukan, joka tunnetaan iskelmätapahtumistaan, omistaja Kalevi Gran otti yhteyttä Kaipiaiseen alkuvuodesta ja ehdotti bluestapahtuman järjestämistä. Bluesyleisön iloksi koronavirustilanne hellitti ratkaisevasti, ja suunnitelma toteutuu.

Tapahtumahotelli Tallukka rakennettiin vuonna 1970 Vääksyn Pirppulan harjulle pitkälti paikallisin voimin. Vesijärven ja Päijänteen väliin avattu maisemahotelli palveli myös moottorihotellina vanhan nelostien kulkijoita. Tallukka eli tallukas on Hämeessä ja Satakunnassa käytössä ollut kankainen jalkine; paikallishistoria elää hotelli Tallukan logossa, jossa väsymättömät tallukkajalat pyörivät vinhaa vauhtia eteenpäin. Ilmapiiri hotellissa on
vetreä ja rento, ja sitä maustaa 1970-lukulainen retrohenkisyys.

Perjantain iltaklubi

Tallukka Blues Partyn avaavat perjantaina Pepe ja Joel Ahlqvist. Pepen laadukkaat äänitteet ja aktiivinen keikkailu ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Jälkikasvu Joel on opiskellut musiikkia lapsuudestaan saakka. Blueskitaroinnin ohella opinnot huuliharpun parissa etenevät huimaa vauhtia. Laaja-alaisesti musiikista kiinnostunut nuori mies on kunnostautunut bluesin lisäksi hip-hopin ja rapin rintamilla.

guthrie govan, Yiorgos Fakanas, osta liput

Teijo Elorannan (laulu, huuliharppu) bändissä Maisteri T. (aiemmin Maisteri T. ja Lihan Tie) soittavat Sammeli Palovaara (kitara), Petri Loikala (basso) ja Juho Ranta (rummut). Yhtye on niittänyt mainetta erityisesti Elorannan hirtehishumoristisista sanoituksista, jotka osuvat asian ytimeen.

Juuri neljännen albuminsa valmiiksi saanut turkulaisbändi Turn On taas tunnetaan originaalikappaleistaan ja intensiivisestä lava-aktistaan. Peruslähtökohta on sinisävytteinen, pohjoisamerikkalainen rootsmusiikki. Turn On yhdistää kappalevalikoimassaan bluesia, soulia ja rock ’n’ rollia. Kokoonpanossa vaikuttavat Hemppa Sihvonen (kitara), Sami Tammioja (kitara), Jarppa Mäkinen (basso), Oka Oksanen (rummut) ja Jukka Salmi (laulu).

Pääkonsertti Päijännesalissa

Lauantaisessa pääkonsertissa Hotelli Tallukan Päijännesalissa Lumberjacks sekoittelee rohkeasti tyylejä juurimusiikin laajassa kirjossa. Toinen jalka on uponnut tiukasti bluesiin toisen ottaessa sivuaskeleita milloin mihinkin suuntaan. Bändin sointiin kuuluvat olennaisena osana vahvat taustalaulut.

Urmas ”Big Hand” Niemi kitaroi ilmiömäisen omintakeisesti. Miikka ”Chef” Kivimäki bassoineen on tullut tutuksi monesta bändistä – Lumberjacksissa hän laulaa ja soittaa bluesia omimmillaan. Jarkko ”Kanttori” Salo sytyttää kosketinsoittimilla, ja rumpuja piiskaa Janne Käpylä.

Honey B. Family on luonnollisella tavalla perheen sisällä syntynyt kokoonpano. Basisti-laulaja Aija Puurtisen ja kitaristi Esa Kuloniemen rumpalina työskentelee kaksikon jälkikasvu Mooses Kuloniemi. Päijännesalin lavalla Honey B. Family soittaa blues- ja gospelklassikoiden ohessa debyyttialbumilta ”Honey B. Family Sings & Plays” tuttuja originaaleja.

Maanmainio huuliharpisti Helge Tallqvist tuo Tallukkaan bändinsä sekä kolme laulusolistia: Emilia Siscon, Queen Fatiman ja Charlotta Kerbsin.

Kansainvälinen vieras, laulaja-huuliharpisti Kat Baloun, esiintyy Tallukka Blues Partyssa Jonne Kulluvaaran liidaaman bändin kera. Balounilla on Suomen kanssa erikoinen side: hän työskenteli Tampereella Finlaysonin tehtaalla 1980-luvulla.

Teksasista kotoisin oleva Baloun on keikkaillut Suomessa usein ja tehnyt hedelmällistä yhteistyötä Tomi Leino Trion kanssa. Kokoonpanolta löytyy yhteinen levykin, ”She’s Got It” (2013).

Hotelli Tallukka Blues Party 2020, Vääksy

Perjantai klo 21 alkaen, liput 7 euroa

Pepe & Joel Ahlqvist
Maisteri T
Turn On

Lauantai klo 15 alkaen, vapaa pääsy

Pepe & Joel Ahlqvist

Klo 20 alkaen, Päijännesali, liput 15 euroa

Kat Baloun
Honey B. Family
Helge Tallqvist Band feat. Emilia Sisco, Queen Fatima, Charlotta Kerbs
Lumberjacks