”Treeneissä tunnelma kuin varsoilla kevätlaitumella” – Lena & The Slide Brothers palaa stagelle

”Treeneissä tunnelma kuin varsoilla kevätlaitumella” – Lena & The Slide Brothers palaa stagelle

Matti Kettunen, Lena & The Slide Brothers

Kotimainen kärkibändi Lena & The Slide Brothers suuntaa kesän keikkalavoille latautuneena.

Lauantaina 11. heinäkuuta yhtye esiintyy Norri Blues -tapahtumassa. Minifestari pidetään Vanha-Norrissa, joka sijaitsee Tammelan Kaukjärvellä, Forssan kupeessa.

– Nyt keikkakentän avautuessa tuntuu mahtavalta päästä esiintymään. Jo ekoissa treeneissä pitkän ajan jälkeen tunnelma oli kuin varsoilla kevätlaitumella, kitaristi Matti Kettunen kertoo.

– Lena & The Slide Brothers, niin kuin moni muukin bändi, joutui perumaan keikkoja koronaviruskriisin vuoksi. Toimettomana ei kylläkään oltu. Musiikin säveltäminen ja sanoittaminen on meillä jatkuva prosessi, ja viime aikoina olemme olleet varsin ahkeria sillä saralla.

Juuri oma originaalimateriaali, jota kynäilevät Kettunen sekä toinen perustajajäsen Lena Lindroos, kuuluu Lena & The Slide Brothersin valtteihin. Neljä vahvaa albumia ja hyvät keikat ovat vieneet yhtyeen suomalaisen juurimusiikin valiojoukkoon. Yhtye on laadultaan ja monipuolisuudeltaan ainutlaatuinen Suomessa, sellainen, jonka täkäläinen yleisö tarvitsee ja ansaitsee.

Koska muusikoille ja bändeille ajat ovat edelleen epävarmat, Lena & The Slide Brothers aloittaa keikkailun maltillisesti. Konsertteja on luvassa niin täydellä kokoonpanolla (kitarassa Ykä Putkinen ja rummuissa Juha Litmanen) kuin Lindroosin ja Kettusen duona.

– Lisäksi tiedossa on muutamia erittäin mielenkiintoisia yhteistyöprojekteja, joista enemmän tuonnempana, heittää Kettunen.

guthrie govan, Yiorgos Fakanas, osta liput

Lena & The Slide Brothers esiintyy 18. heinäkuuta Järvenpäässä Eikan Olutpubissa ja saa vierailevaksi rumpaliksi Kepa Kettusen. Elokuun 22. päivänä yhtye soittaa Helsingin Konepaja-salissa – Andy McCoyn lämppärinä.

Norri Bluesissa lavan ottavat haltuun myös J.J. Nybergh & The Bluesradiators sekä Los Tacos Blues Band. Tapahtumapaikka on maalaisravintola Vanha-Norrin idyllinen pihapiiri. Tapahtuma pyritään toteuttamaan ulkokonserttina, mutta huonon sään sattuessa on mahdollisuus siirtyä Vanha-Norrin tanssivintille.

Katso Lena & The Slide Brothersin video “Your Kind of Woman”:

Kesän 2020 festareita

Heinäkuun lopulla (25.7.) on ohjelmassa Turku Rock, Roots & Roll -tempaus. Turkulaiskopla Turn On nauttii vahvaa kotikenttäetua, ja ansaitusti – bändillä on esitellä uusi levy ”The Ghost On The Wall”.

Turku Rock, Roots & Rollissa lavan Puutorilla ottavat myös J. Jyrkänkoski Blues Band sekä Texas Oil.

Hotelli Tallukka Blues Party on kotimaisen festivaalikesän uusi tapahtuma. Ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä pidetään lystiä 7. ja 8. elokuuta. Lue tästä lisää.

Tampereen Saariblues löysi uuden ajankohdan: se on 29. elokuuta. Viikinsaaren kesäkeitaassa esiintyvät Tuomari Nurmio, Aija Puurtinen & Brooklynin satu, Dr. Helander & Third Ward, Jo’ Buddy’s Trio Riot sekä JJ Nybergh & The Bluesradiators.