Nuorta bluesrockia – Miika Unkila

Nuorta bluesrockia – Miika Unkila

Miika Unkila ponnistaa suomalaisen juurimusiikin maisemaan. Kitaristi-laulaja-biisintekijällä on ikää 22 vuotta.

Tampereella vaikuttava Unkila on juuri julkaissut ensimmäisen soolosinglensä, joka sai nimen ”Cain After Abel”. Tulossa on myös täyspitkä julkaisu.

Debyyttisinglellä rumpalina toimii Samuli Kesti, basistina Harry Beech ja kosketinsoittajana Pekka Parkkonen. Kuuntele biisi tästä:

Tuottaja-ääniteknikkona työskentelevä Unkila kuvailee muusikkominäänsä ”eklektiseksi”. Vaikutteita hän on imenyt monelta suunnalta, aina bluesrockista punkiin ja hiphopiin.

– Nuoresta iästä huolimatta muusikon urallani bändejä ja keikkakokemusta on kertynyt paljon, Unkila kertoo.

– Biisi ”Cain After Abel” kertoo tapojensa parantamisen yrittämisestä. Kainin elämää Abelin surman jälkeen käytetään vertauskuvana sille, kun tietää toimineensa väärin ja koittaa parantaa tapansa, mutta huomaa silti toimivansa samoin uudelleen ja uudelleen. Raamatun stoorissahan rangaistukseksi Kainille annettiin vain se, että hänen täytyi elää tekojensa kanssa harhaillen ympäriinsä loputtomasti, tarinoi Unkila.

Unkila on suorittanut Jyväskylän Konservatoriossa muusikon tutkinnon ja Turun Konservatoriossa musiikkiteknologian tutkinnon. Tällä hetkellä hän opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikin tuotantoa ja suuntaa pian kesätöihin Akun Tehtaaseen.

View this post on Instagram

A post shared by Miika Unkila (@miikaunkila)