Likaista bluesrockia Tampereelta – Jagged Edged Bone

Likaista bluesrockia Tampereelta – Jagged Edged Bone

Tamperelainen Jagged Edged Bone on yksi kaupungin livemusiikkiskenen parhaiten varjeltuja salaisuuksia.

Spontaania hurmosta aiheuttavien keikkojensa myötä musadiggareiden tietoisuuteen tiensä raivannut yhtye on nyt valmiina aktivoitumaan myös julkaisurintamalla. Yhtyeen nimeä kantava Jagged Edged Bone -debyyttialbumi saadaan kokonaisuudessaan kuultaviin ensi syksynä.

”Aloitimme levyn äänittämisen ammattistudiossa raita kerrallaan, koska joku kertoi, että näin tämä kuuluu tehdä. Emme kuitenkaan kokeneet sitä omaksi jutuksemme emmekä olleet tyytyväisiä lopputulokseen. Päätimme kasata studion treenikämpällemme ja äänittää kaikki kappaleet livenä sisään välittämättä turhista. Jagged Edged Bone on parhaimmillaan livenä, ja näissä äänityksissä vahvuutemme pääsivät esiin”, yhtye linjaa.

Debyyttialbumin ensimmäisenä singlenä toimii Kings of Leonin lainakappale Molly’s Chambers, jonka Jagged Edged Bone on käsitellyt omaan tyyliinsä sopivaksi. Junakompilla eteenpäin laukkaava kappale valikoitui ensimmäiseksi singleksi parinkin syyn vuoksi.

”Meillä oli useita hyviä syitä valita Molly’s Chambers ensimmäiseksi singleksi. Ensinnäkin tapaamme aloittaa keikkamme tällä biisillä, koska siinä on mahtava meininki ja se saa yleisön aina innostumaan. Toisekseen bändien keskuudessa tuntuu kytevän ajatus, että covereiden tekeminen ei olisi jotenkin ’coolia’, vaikka juuri covereiden kautta monet legendat ovat syntyneet!” laulaja Colin Hartley kertoo.

”Kings of Leon sai inspiraation biisiin Whiskey in the Jarin sanoituksista, ja tämän ’Mollyn kammarin’ ympärille Kings of Leon rakensi tarinan naisesta, joka saa kaikki miehet pauloihinsa. Nainen ei kuitenkaan ole objekti, vaan hän määrää tahdin ja säännöt.”

Jagged Edged Bone -albumin kappalelistaus:

1. Just Can’t Help Me
2. Only When You Leave
3. Blow Like The Breeze
4. Every Drop Of Rain
5. That’s Just Me
6. Pontikkapoika
7. 6ft Underground
8. Molly’s Chambers

Jagged Edged Bones muodostuu ammattimuusikoista, joista peräti kaksi on ollut The Voice Of Finlandissa mukana viime vuosina. Akustista kitaraa, huuliharppua sekä lusikoita yhtyeessä soittava brittilaulaja Colin Hartley selvisi viime vuonna knockout-vaiheeseen asti. Samaan pisteeseen asti selvisi yhtyeen rumpali, mauritiuslainen Gilbert Kuppusami, joka sai kaikki tuolit kääntymään kaudella 2021. Gilbert tunnetaan myös Pekko Käppi & K.H.H.L -yhtyeen rumpalina sekä yhteistyöstään Dave Lindholmin ja Timo Kahilaisen kanssa. Kitaraa ja banjoa yhtyeessä soittaa Nico Piispanen. ’Läskibasson’ varresta taas löytyy groovevastaava Lauri Junttanen.

”Tämä nykyinen kokoonpanomme muotoutui juuri ennen kuin pandemia-ajat alkoivat. Käytimme ajan hyödyksemme ja teimme musiikkia, treenasimme, ja koska varsinaisille keikoille ei voinut mennä, niin kävimme katusoittamassa pitkin Tamperetta. Tämän myötä bändimme hioutui tiukaksi ja kuulijat löysivät meidät”, Colin Hartley muistelee.

Jagged Edged Bonen varmistuneita keikkoja:

29.4. – Kalkun Pub, Tampere
6.5. – Brewer’s Pub, Huittinen
3.6. – Ravintola Isabella, Vilppula
7.7. – O’Malley’s, Vaasa

Lähde: Ginger Vine Management & PR:n tiedote