Festarit Vääksyssä: Hotelli Tallukka Blues Party 2023

Festarit Vääksyssä: Hotelli Tallukka Blues Party 2023

Hotelli Tallukka Blues Party järjestetään Asikkalan Vääksyssä 18. ja 19. elokuuta.

Loppukesän tempauksessa lauantaisen pääkonsertin esiintyjät ovat Unna & Helge Tallqvist Band, Sami Saari & Bluesjuna sekä Juha Kartano & Juuret.

Tapahtumaan sisältyy lisäksi klubiohjelmaa. Siitä vastaavat Dr. Helander & Third Ward, Tyly Kohtalo ja virolaisartisti Andres Roots.

Pääkonserttia fiilistellään Hotelli Tallukan Päijännesalissa lauantaina kello 19 alkaen. Suurelle yleisölle tutuin nimi on Sami Saari, joka esiintyy Bluesjuna-yhtyeensä kera. Kokoonpano esittää suomenkielistä bluesia, ja pääpaino on alan klassikoissa Little Walterin materiaalin tapaan.

Tyylikkäästä Chicago- ja West Coast -bluesista tunnettu huuliharppumestari Helge Tallqvist on värvännyt bändinsä keulille laulusolistiksi Unna Kortehiston. Suomalaisen musiikin nuoreen polveen kuuluva Unna on sisäistänyt bluesin merkityksen.

– Blues on melkein kaiken rytmimusiikin takana! Musa on mun sielu. Sen kautta hengitän ja olen niin kiitollinen, että pääsen tekemään sitä, Unna kertoi Blues-Finland.comin haastattelussa.

– Bluesiin on helppo tarttua, koska se on niin sielullista musaa ja menee aina fiilis edellä. Se antaa mulle paljon tulkinnanvaraa ja tilaa. Nautin siitä suuresti, laulaja lisää.

Jonne Kulluvaara, Unna, Juppo Paavola, Tallqvist ja Jaska Prepula viihdyttivät keväällä Lahdessa.

Pääkonsertin avauskunnian saa riihimäkeläinen laulaja-huuliharpisti Juha Kartano ja hänen Juuret-bändinsä. Viime vuonna julkaistu ”Sydän Mun” -albumi pitää sisällään Tomi Leinon säveltämää ja Sami Parkkisen sanoittamaa suomenkielistä bluesia soulilla, jazzilla ja rock ’n’ rollilla höystettynä.

Klubiohjelmaa Tallukassa

Hotelli Tallukka Blues Party käynnistyy klubiohjelmalla perjantai-iltana. Ansioitunut artisti Ilkka Helander esiintyy kokoonpanolla Dr. Helander & Third Ward, jossa kitaristi-laulajan soittokaverit ovat Esa Kuloniemi (basso) ja Leevi Leppänen (rummut).

Avausillassa soittaa myös Tyly Kohtalo. Bändin ohjelmisto koostuu kitaristi Veli-Pekka ”Pökö” Jäppisen rehevistä tarinoista bändin omiin sävellyksiin sekä valikoituihin vähemmän kaluttuihin alan klassikoihin.

Lauantaina ensitahdit lyö mestarillinen kitaristi Andres Roots, joka on keikkaillut ahkerasti Suomessa tänäkin vuonna. Virolaismuusikon viimeisin levy ”Vol. 12” ilmestyi aiemmin tänä vuonna. Julkaisu sisältää 14 kitarainstrumentaalia, ja sen äänitti Tartossa Jaan Tamm, joka hoiti 2000-luvulla myös lähes kaikki Rootsin entisen yhtyeen Bullfrog Brownin levyt.

Hotelli Tallukka Blues Partyn juontaa Archie Hämäläinen. Tapahtuman puuhamiehenä toimii Ipi Kaipiainen, joka järjesti vuosien ajan suosittuja festareita Pieksämäellä. Ensimmäinen Tallukan tapahtuma pidettiin vuonna 2020.

Hotelli Tallukka Blues Party 2023, Vääksy

Perjantai 18.8.

Alakerran ravintola kello 21 alkaen, liput 12 euroa

Tyly Kohtalo
Dr. Helander & Third Ward

Lauantai 19.8.

Klo 15 Andres Roots, terassi, vapaa pääsy

Klo 19 pääkonsertti, Päijännesali, liput 20 euroa

Esiintymisjärjestys:

Juha Kartano & Juuret
Sami Saari & Bluesjuna
Unna & Helge Tallqvist Band