Muscle Shoals ja Tartto lyövät kättä: Red Mouth ja Andres Roots julkaisivat uutuuden

Muscle Shoals ja Tartto lyövät kättä: Red Mouth ja Andres Roots julkaisivat uutuuden

Virolainen Andres Roots ja yhdysvaltalainen Red Mouth ovat julkaisseet uuden yhteisbiisin nimeltä ”Right Across the Hill”.

Osaltaan kappale juhlistaa kaksikon 10-vuotista yhteistyötä. Ajalle tyypillisesti se äänitettiin etänä – Roots teki kitaraosuutensa Tartossa, ja Eric ”Red Mouth” Gebhardt lauloi kotikonnuillaan Muscle Shoalsissa.

Kuuntele uutuus tästä:

Roots kertoo tehneensä biisin jo vuonna 2017. Ankeaan ja traagiseen vuoteen 2020 se sopii hyvin; maailmanlopun ja barbaarien tuloa pelätään, mutta lopulta on kyse optimismista.

– Nyt kun pääsimme taas vauhtiin, lisääkin on tulossa. Talvella ei paljon keikkailla, joten studiotyöskentely toimii kohtuullisena vaihtoehtona, Roots sanoo.

Red Mouthin ja Andres Rootsin kymmenen vuoden takainen kollaboraatio olikin luku sinänsä. Biisi ”Redecoration Day” meni Viron yleisradioyhtiön listaykköseksi ja vietti top kolmessa ennätykselliset kolme kuukautta.

Myöhemmin ”Redecoration Day” ilmestyi Rootsin ”Roundabout”-albumilla ja ”Roots Music” -kokoelmalla. Viimeksi mainittu nousi Viron virallisen listan albumiykköseksi ja ansaitsi kultalevyn.