Dortmunder sai vahvistuksen Juliet Jonesin Sydämestä

Dortmunder sai vahvistuksen Juliet Jonesin Sydämestä

Rumemman rillumarein erikoismiehiksi julistautunut suomalaisyhtye Dortmunder julkaisi toukokuun viimeisenä päivänä uuden digisinglen nimeltä ”Rock-ottein”. Siinä solistina ja toisena kitaristina vierailee Juliet Jonesin Sydämen keulilta tuttu Kari Jones Hyvärinen.

Juliet Jonesin Sydämen keikan jälkimainingeissa syksyllä 2021 Kari Jones mainitsi kiinnostuksestaan tehdä yhteistyötä Dortmunderin kanssa. Tarjous otettiin ilolla vastaan. Bändin kitaristi-laulaja Marko Aho muistelee tapahtumaa.

– Meitsin laulu ei ole missään vaiheessa ollut Dortmunderin vahvin osa-alue – lähinnä päinvastaiseksi olen sen kokenut. Sitten taas Karilla on yksi tunnistettavimpia ääniä suomirockissa ja todella hyvä fiilis tulkinnoissaan, joten riemuiten otimme hänet messiin, kertoo Aho.

Kuuntele uutuusbiisi tästä:

Ennestään Dortmunderin Jones-pitoisuus oli jo verrattain korkea. Rumpali Jussi Parkkonen on soittanut JJS:ssä vuodesta 1988, ja karheaääninen multi-instrumentalisti Tapsa Kojokin liittyi koronatauon aikana bändin miehistöön.

– Näiden ukkojen kanssa homma toimii hienosti. Koetan vain pysytellä heidän vauhdissaan, vähän niin kuin keeping up with the Joneses, Aho naureskelee.

Kappaleesta voi ehkä kuullakin, että sitä kirjoittaessa ei ole lähdetty taivaita kurkottelemaan.

– Ideana oli rustata yksinkertainen ja vähän höhläkin rokkipiisi. Kappale lähti rakentumaan Status Quon ympärille, joten siinähän sitä sitten pyörittiin. Sanaleikin kautta mukaan tuli ujutetuksi toki ripaus ajankohtaista asiaakin.

– Nuo pari englantilaista esikuvaa mainitaan nimeltä ja täkäläiseen kaksikkoon viitataan tekstiviittauksin. Se on sikälikin hyvä, että Peitsamon viimeaikaisten ulostulojen jälkeen voin väittää On pakko vatkaa -lausahduksen viittaavan Popedaan – heidänkin kappaleestaan kun se löytyy, tähdentää Aho.

Lisääkin Dortmunder-materiaalia on työn alla, mutta sen valmistumisesta ei ole vielä tarkempaa arviota.